Datele ANM arată că martie 2024 a fost a doua cea mai caldă lună martie înregistrată în România în perioada 1901 – 2024, cu o temperatură medie a aerului de 8,4 °C. Temperatura maximă absolută lunară a lunii trecute a fost egalată sau depășită la 70 de stații meteorologice. De asemenea, în ziua de 31 martie a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură, de  30,0 °C, la Călărași. 

Potrivit meteorologilor, temperatura medie a lunii martie 2024 a avut valori cuprinse între -5,3 °C la stația meteorologică Vf. Omu și 10,9 °C la Moldova Veche. Cele mai mari valori, de peste 10 °C, s-au înregistrat pe areale extinse din Banat, în centrul și nord-vestul Crișanei și izolat, în sud-vestul Olteniei.

De asemenea, ANM precizează că “mediile lunare de temperatură au fost cuprinse între 8 și 10 °C în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Transilvaniei și a Crișanei, în jumătatea vestică a Maramureșului, pe areale restrânse din vestul, nordul și sudul Banatului, în sudul extrem al Moldovei, local, în Dobrogea și izolat, în Delta Dunării”.  În zonele submontane și în restul depresiunilor intramontane, temperaturile s-au situat între 2 și 4 °C.

Cea mai caldă lună martie din România a fost înregistrată în anul 1990, când temperatura medie pe țară a fost de 8,5 °C. 

Sursa: ANM

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday