Potrivit Armatei Ucrainene, doar 57 de drone și rachete din cele 82 lansate de Rusia azi-noapte au fost interceptate. Între acestea, șase rachete hipersonice Kinjal, lansate de Migurile 31 rusești din regiunea Tambov (la sud de Moscova).

Pe lângă zonele militare din regiunile Zaporijie (Frontul de Sud) și Harkov (Frontul de Est) au fost lovite zece obiective critice de infrastructură energetică, între care două termocentrale, o stație de pompare a gazelor din zona Liov și o substație de energie electrică. Sunt raporate incendii în toate zonele atacate, inclusiv la Kiev.

Night attack of the Russians: fires broke out at energy facilities in Lviv Oblast, Odesa Oblast, and Zaporozhye

Președintele ucrainean a recunoscut că “din păcate, doar o parte dintre rachetele și dronele rusești au putut fi interceptate. Ucraina are nevoie de apărare aeriană puternică, nu de discuții lungi și de ochi închiși la teroarea rusească”.

Cu o zi înainte, Zelenski a avertizat despre amenințarea unei potențiale operațiuni ofensive terestre rusești spre orașul Harkov, care ar forța Ucraina să-și realoce din soldați de pe alte sectoare critice ale frontului.

Surse: PravdaUA, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday