Inflația anuală a Statelor Unite a crescut cu +0,3%, de la 3,2% în februarie, depășind așteptările analiștilor, care estimaseră că nivelul inflației anuale va ajunge la 3,4%. Astfel, a fost marcată cea mai mare creștere anuală din ultimele șase luni, în SUA. Totodată, este a treia lună la rând cu creștere a indicelui prețurilor de consum peste așteptări. 

De la o lună la alta, indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,4% în martie, și acesta peste așteptări (+0,3%). Tarifele la energie au crescut cu 1,1%, după ce în februarie au înregistrat o creștere de 2,3%. Prețurile locuințelor au crescut, de asemenea, cu 0,4% în decursul unei luni, și cu 5,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește alimentele, prețurile au crescut cu doar 0,1% în ultima lună.

Analiștii consultați de Reuters cred că Rezerva Federală va aștepta chiar până în septembrie înainte de a începe să reducă dobânzile de referință, față de iunie, cum anticipau până acum. 

Surse alternative: Reuters, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday