Update: Ministerul rus al Apărării a transmis într-o postare pe Telegram că, “pe data de 10 aprilie, în jurul orei locale 06.00, în timp ce efectua un zbor deasupra Mării Negre, în zona coastei de vest a Crimeei, un elicopter Mi-24 s-a prăbușit. Cauza preliminară a prăbușirii a fost o defecțiune tehnică, iar serviciile de căutare și salvare se află la locul incidentului”.

Elicopterul Mi-24 “Crocodile” este conceput pentru a suplimenta capacitatea de asalt și mobilitatea unităților terestre. Este produs în serie din 1971 și a fost exportat în peste 30 de țări. Mi-24 a rămas încă unul dintre cele mai comune elicoptere de atac din lume.

Știrea inițială:

Dmitro Pletenciuc, purtătorul de cuvânt ale Forțelor Navale Ucrainene, a comunicat informația, fără a da detalii în legătură cu locul exact în care a fost doborât aparatul de zbor sau cu ce armament a fost lovit.

Ka-27 este un elicopter naval sovietic multifuncțional, conceput pentru misiuni de apărare antisubmarin. Este capabil să detecteze submarine moderne și ținte de suprafață, să le atace și să transmită informații despre poziția acestora către navele de război, scrie Ukrainska Pravda.

De la începutul războiului, Armata Rusă a pierdut 325 de elicoptere, potrivit statisticii furnizate de partea ucraineană.

Foto: Facebook/Dmitro Pletenciuc

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday