“Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine (n.r. cunoscute popular drept păcănele), trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus”, prevede noua lege adoptată astăzi de Camera Deputaților.

Totuși, în Parlament există mai multe proiecte pentru reglementarea jocurilor de noroc, dar toate sunt blocate de câteva luni. De exemplu, în septembrie, Senatul a stabilit că aceste săli mai pot fi amplasate doar în afara localităților, “la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”. Un alt proiect adoptat de Senat interzice amplasarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin de 300 de metri de unitățile de învățământ, locurile de joacă pentru copii sau bănci. În ambele cazuri, Camera Deputaților este for decizional.

Referitor la publicitatea pentru jocurile de noroc, legea adoptată marți prevede că aceasta va fi încă permisă inclusiv pe panouri publicitare de cel mult 35 mp. Actul normativ merge la promulgare la Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday