Publicația britanică scrie că Synchron, o companie americană care produce un dispozitiv similar unui stent, care este introdus în vasele de sânge din apropierea creierului pentru a capta semnale, va lansa un registru online unde pacienții interesați se pot înscrie pentru a participa la testare. Directorul general al companiei, Thomas Oxley, a declarat pentru Reuters că, până acum, aproximativ 120 de centre de studii clinice s-au oferit să ajute la derularea studiului.

Synchron este într-o fază mai avansată a procesului de testare a implantului său cerebral decât Neuralink, deținută de Elon Musk. Ambele companii își propun să ajute persoanele care suferă de paralizie sau de orbire prin implantarea unor cipuri la nivelul creierului, creând astfel o interfață de comunicare între computer și om.

Compania a primit autorizația pentru efectuarea de teste preliminare în iulie 2021, când a implantat dispozitivul la șase pacienți. Testele anterioare, efectuate pe patru pacienți din Australia, nu au arătat efecte secundare grave, a raportat Synchron. În 2020, compania a  raportat că pacienții australieni au putut folosi microcipul pentru a tasta, în medie, 16 caractere pe minut la calculator. Acum, pentru lansarea studiului la scară largă, compania așteaptă autorizarea din partea FDA, autoritatea americană din domeniul medical.

Pacienții continuă să fie monitorizați din punct de vedere al siguranței și colectăm în același timp o cantitate mare de date pe măsură ce implantul cerebral este utilizat. Un studiu pivotal, mult mai amplu, este în faza de planificare”, a declarat Dr. David Lacomis, șeful diviziei de neuromusculară a Centrului Medical al Universității din Pittsburgh.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday