Conform unor surse citate de Reuters, Administrația Biden va anunța săptămâna viitoare că acordă o subvenție de șase miliarde de dolari companiei sud-coreeane Samsung, pentru a-și mări capacitatea de producție de cipuri în Texas. Subvenția, care va fi anunțată de secretarul Departamentului de Comerț, va fi acordată pentru a susținea construcția a patru noi unități în Taylor, Texas, inclusiv a fabricii de 17 miliarde de dolari, investiție pe care Samsung a anunțat-o în 2021.

Ca parte a acordului, Samsung își va dubla investițiile planificate în SUA, la 44 de miliarde de dolari. Compania sud-coreeană va construi în Texas o nouă fabrică, o unitate avansată de ambalare și un centru de cercetare și dezvoltare.

Ieri, autoritățile americane au anunțat o subvenție de 6,6 miliarde de dolari pentru compania taiwaneză TSMC, cel mai mare producător mondial de semiconductori, la care se adaugă alte cinci miliarde de dolari sub formă de împrumuturi. De altfel, luna trecută au fost aprobate aproape 20 de miliarde de dolari pentru compania americană Intel, din care 11 miliarde sub formă de împrumuturi.

Subvențiile sunt acordate în baza unei legii care susţine industria americană a semiconductorilor – CHIPS and Science Act – care prevede investiţii în valoare de peste 200 de miliarde de dolari în următorii cinci ani cu scopul ca Statele Unite să-şi recâștige poziţia de lider în industria componentelor electronice, să fie mai puţin dependentă de China şi mai competitivă în lume.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday