Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile a anunțat că, în martie, înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu -26% față de martie 2023, până la 8.925 de unități.

Pe segmentul autoturismelor pe benzină și mild hybrid benzină, scăderea a fost de -39%, pe cel al mașinilor diesel și mild hybrid diesel, s-a observat o creștere de aproape 25%. În privința mașinilor electrificate (electrice și full hybrid), diminuarea a fost de -9%, și a celor pur electrice de aproape -36%.

Mașinile pe benzină și mild hybrid benzină au ajuns la o cotă de piață de 58% în martie, cele diesel și mild hybrid diesel de aproape 18%, iar cele electrice și electrificate de aproape 24%.

Dacia Duster, Logan, Sandero și Jogger s-au regăsit în topul celor mai populare cinci modele, între ele, pe locul trei, situându-se Skoda Octavia. În privința modelelor 100% electrice, au fost înmatriculate 212 unități Dacia Spring, 83 de unități Tesla Model 3 și 78 de unități Model Y.

Date/Tabeluri: APIA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday