Banca centrală a Chinei a cumpărat constant aur în ultimul an și jumătate și și-a crescut rezerva la aproape 73 de milioane de uncii, la finalul lui februarie. India, Turcia și Kazahstanul și-au majorat, de asemenea, rezervele de aur în primele luni ale anului. 

Creșterea prețului a continuat, în ciuda faptului că armata israeliană a anunțat că-și retrage trupele din sudul Fâșiei Gaza, fapt ce a mai temperat riscurile geopolitice din Orientul Mijlociu. Vânzătorii așteaptă, acum, datele privind inflația în SUA în luna martie și alți indicatori care pot influența deciziile de politică monetară. 

Așteptările privind prima reducere a dobânzii de referință au scăzut, după un rezultat solid privind numărul de locuri de muncă nou-înființate în luna precedentă. Trading Economics arată că ratele mai mari ale dobânzilor scad atractivitatea activelor fără randament, cum este și aurul.

La ședința din martie, banca centrală americană a menținut, pentru a cincea oară consecutiv, dobânda de referință la nivelul de 5,25%-5,5%, dar a semnalat că ar putea face o reducere de trei sferturi de punct procentual, în 2024. 

Surse alternative: Trading Economics, CNBC

Foto: Baloncici | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday