De la începutul invaziei, din februarie 2022, forțele ruse au suferit în medie 658 de pierderi pe zi. În fiecare an s-a înregistrat o creștere a ratei medii zilnice a pierderilor, de la 400 în 2022, la 693 în 2023, la 913 în primul trimestru din 2024. Creșterea reflectă dependența continuă a Rusiei pe numărul mare de militari pentru a susține presiunea asupra frontului ucrainean, informează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Totuși, britanicii remarcă faptul că în ultima perioadă, mai ales în martie, rata deceselor zilnice în rândul forțele ruse a scăzut, iar acest lucru corespunde cu mai puține atacuri raportate în ultima lună, dar și încercarea Kremlinului de a reduce pierderile prin reducerea operațiunilor, în contextul alegerilor prezidențiale recente.

Până în prezent, este foarte probabil ca Rusia să fi înregistrat peste 355.000 de militari uciși sau răniți în timpul războiului din Ucraina”, transmitea Ministerul britanic al Apărării luna trecută. În ianuarie, un comandant ucrainean declara pentru CNN că Rusia își bazează asalturile pe “atacuri non-stop folosind resursa umană”, adăugând în același timp că “vorbim de asalt după asalt, fără oprire. Dacă ucidem 40-70 dintre ei cu drone într-o zi, a doua zi își reînnoiesc forțele și continuă să atace“.

Sursă alternativă: Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday