Pasagerii au filmat îngroziți motorul aeronavei, în timp ce aceasta accelera pentru decolarea pe pistă, iar tabla de pe motorul din dreapta s-a desprins din cauza frecării cu aerul, lăsând motorul aproape complet dezvelit.

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza, pe aeroportul din Denver (Colorado), în timpul unei curse a companiei Southwest Airlines către Houston (Texas). La bord se aflau 135 de pasageri.

Pentru că nu au mai putut frâna în timpul incidentului, piloții au luat decizia să se ridice de la sol și să ceară permisiunea de aterizare de urgență. Aeronava a urcat până la 3.000 de metri, iar apoi s-a întors pe aeroport, aterizând în siguranță.

Autoritatea aeronautică din SUA (FAA) a demarat o nouă investigație. Potrivit Reuters, aeronava a intrat în serviciu în 2015, dar compania aeriană nu a precizat când a efectuat ultima revizie a motorului.

După incidentul din 5 ianuarie, când ușa unei aeronave Boeing a Alaska Airlines s-a rupt la câteva minute după decolare, compania aeriană se confruntă cu critici dure privind calitatea produselor sale, iar directorul general a demisionat. Motorul modelului 737-800 nu este făcut de Boeing ci de un contractor al acestuia.

În decembrie anul trecut, FAA a propus obligarea inspecțiilor carcasei motorului și înlocuirea componentelor avioanelor Boeing 737 NG, un model care l-a înlocuit pe 737-800, implicat în incidentul de acum. Totuși, directiva FAA impune operatorilor să inspecteze și să înlocuiască carcasa motorului până în iulie 2028. În 2019, Boeing a fost nevoită să reproiecteze structura carcasei ventilatorului. Joia trecută, o altă cursă a Southwest a fost anulată înainte de decolare, după ce echipajul a observat probleme la motorul aeronavei Boeing 737-800.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday