Atacul de sâmbătă dimineața al rușilor s-a concentrat asupra orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, unde a produs șase morți și zece răniți. Armata Ucraineană spune că a interceptat șase rachete care se îndreptau spre Kiev, dar a ratat patru dintre cele 32 de drone ce au atacat Harkovul. Aviația poloneză a fost din nou ridicată de la sol, pentru eventualitatea intrării rachetelor rusești pe teritoriul său.

În același timp, Armata Ucraineană raportează că rușii ar fi pierdut ieri circa 200 de piese de echipament, între care 24 de tancuri, 38 de blindate și 41 de unități de artilerie. Toate acestea după ce, în noaptea precedentă, Ucraina a desfășurat probabil cel mai amplu atac cu drone asupra aeroporturilor militare din Rusia, lovind patru dintre ele, în regiunile de graniță Kursk, Rostov, Krasnodar Krai, dar și baza Engels, aflată în regiunea Saratov, unde se află bombardierele strategice Tupolev Tu-95.

ISW precizează că nu există deocamdată dovezi vizuale ale atacurilor ucrainene asupra bazelor aeriene rusești, cu excepția unor imagini de noapte postate de rezidenții ruși pe rețelele de socializare. În același timp, institutul evaluează că, deocamdată, Rusia are capacitatea de a înlocui echipamentele pierdute pe front și pare a intensifica eforturile de înaintare pe frontul din Donbas.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday