Cutremurul s-a produs în jurul orei 10:30 (17:30 ora României) în apropiere de Lebanon, New Jersey, la o adâncime de 5 kilometri. Acesta a fost la aproximativ 72 de kilometri vest de New York City și 80 de kilometri nord de Philadelphia. Deși nu au fost raportate clădiri prăbușite încă, seismul a creat agitație la nivelul întregului stat New York, dar și în statele vecine unde a fost resimțit. Rapoartele inițiale au arătat că unda de șoc a fost resimțită în New York City, Philadelphia și Washington DC.

Departamentul de Pompieri din New York a spus că, până acum nu există incidente majore, însă situația este în proces de evaluare. De asemenea, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a postat pe X că seismul a fost resimțit în întreg statul și că în aceste momente mai multe echipe evaluează impactul.

Magnitudinea cutremurului a fost inițial măsurată ca fiind de 4,8, ulterior a fost revizuită la 4,7, iar apoi din nou la 4,8. Experții americani menționează, însă că aceasta ar mai putea fi modificată pe măsură ce examinările evoluează.

Surse: CNN, AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday