Pe lângă angajații care se ocupau de proiectul mașinii electrice, au mai fost dați afară și câțiva dintr-o echipă care lucra la o nouă tehnologie pentru ecrane, potrivit documentelor din registrele statului California, acolo unde compania își are sediul central. 

Tim Cook, directorul general al Apple, a anunțat recent abandonarea proiectului autoturismului electric, inițiat în secret în 2014 și în care au fost angrenate până la 2.000 de persoane. În acești ani, planul a fost regândit, iar personalul de conducere a fost schimbat de mai multe ori.

La un moment dat, Apple a operat o flotă de mașini autonome de test, pe drumurile din California. Anul trecut, a testat un soft de conducere autonomă pe 67 de SUV-uri marca Lexus. 

Abandonarea proiectului a venit în contextul scăderii vânzărilor pe acest segment nu numai în SUA, ci la nivel global. Această categorie de vehicule are, în continuare, un preț mai mare decât mașinile pe benzină sau motorină. De exemplu, marți, acțiunile Tesla au coborât cu peste 5%, după ce compania a raportat o scădere a numărului de unități vândute.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday