Conform Ministerului român al Apărării, ambarcațiunea care a fost găsită miercuri seara, răsturnată, “s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”. Aceasta plutea în largul Tuzlei, fiind transportată în cursul serii de joi în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia. “Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată și adusă în port, pentru a se face investigații. În acest moment este o anchetă în curs de desfășurare și se fac cercetări de către organele abilitate”, transmite și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

“Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii”, transmite MApN. Nu este clară originea ambarcațiunii și nici dacă aceasta avea explozibil asupra sa.

Foto: Facebook ARSVOM

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday