Un sondaj realizat de Wall Street Journal arată că Donald Trump este în fața contracandidatului democrat, actualul președinte Joe Biden, în șase din cele șapte state-cheie (swing states). În campania sa, Trump valorifică nemulțumirile legate de activitatea economică și preocupările privind vârsta lui Biden.

Democratul are un avans de trei puncte doar în statul Wisconsin, dar în scenariul unei curse electorale în trei, cu independentul Robert F. Kennedy. Pentru a fi reales, Biden trebuie să câștige, din nou, atât în Wisconsin cât și în Michigan și Pennsylvania. În cele două state, Trump are un avans de două, respectiv trei puncte în ancheta WSJ.

Sondajul mai arată că, deși în 2020 Joe Biden a câștigat în Georgia, Nevada și Arizona, mai mulți alegători își declară acum susținerea pentru Trump. Concret, republicanul conduce în Georgia cu trei puncte, în Nevada cu patru puncte și are un avans semnificativ de cinci puncte în Arizona.

În ceea ce privește problemele de care cei doi politicieni promit să se ocupe, Trump are un avantaj în ceea ce privește economia, imigrația și inflația, în timp ce Biden este în avantaj pe tema avortului. Cel puțin 60% dintre respondenții din fiecare stat-cheie, cu excepția Wisconsin, au declarat că economia statului lor se află într-o situație bună, în timp ce un număr semnificativ mai mic a spus același lucru despre economia națională.

Surse: The Hill, Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday