Update 2. Conducerea Colegiului “Constantin Diaconovici-Loga” din Timișoara a anunțat că activitatea școlară se va desfășura în format online, joi și vineri, zi în care va avea loc o dezinfecție.

Mesajul integral transmis de conducerea colegiului: “Deoarece până la clarificarea situației epidemiologice va mai trece puțin timp, pentru a ne întoarce sănătoși și în siguranță la școală, am decis în Consiliul de Administrație, cu acordul ISJ ca mâine și poimâine (4.04-5.04.2024) să suspendăm cursurile cu prezență fizică și să le efectuăm în online, după orarul claselor. Vineri vom efectua o dezinfecție în întreaga școală (în prezent medicii suspicionează prezența unui virus). Vă rugăm să vă monitorizați starea de sănătate și dacă nu vă simțiți bine să vă prezentați la medic. Multă sănătate!”

Update: În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, care a început la ora 9:00, s-a stabilit că numărul persoanelor care au fost transportate la spital cu simptome de intoxicație a crescut la 86, atât elevi, cât și profesori, potrivit News.ro.

Conform directoarei școlii, au fost 21 de cadre didactice cu simptome. “Din discuțiile mele cu medicii, nu s-a identificat o anumită sursă. Numărul de cazuri a crescut, ceea ce ne-a obligat pe cei din consiliul din administrație să suspendăm cursurile astăzi. De ieri seara, și eu am avut niște simptome de dureri abdominale mai neplăcute, dar n-am bănuit că ar putea fi o infecție. După câteva ore, starea mea s-a alterat, am avut frisoane. Sunt 20 de colegi, 21 cu mine, cu simptome. Sunt mai mulți copii cu simptome din ciclul liceal. Sunt și copii care n-au fost ieri la școală și care au avut simptome. În școală nu avem chioșc, dar sunt mai multe în jurul școlii, aflându-ne în centrul orașului”, a precizat directoarea instituției de învățământ.

Subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu, a declarat că ”În acest moment, copiii au rămas acasă. Echipe ale ISU Banat au fost azi-noapte pentru a preleva probe chimice, iar echipe ale DSP se află şi în acest moment în şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente. Analizăm toate variantele”.

Știrea în forma inițială: În cursul nopții de marți spre miercuri, Serviciul de Ambulanță Timiș a alertat ISU, după ce mai mulți copii și profesori de la Colegiului C.D. Loga din Timișoara au fost transportați la spiale, cu dureri abdominale, vărsături, scaune diareice, toate simptomele unei intoxicații. Toți elevii se aflau acasă în momentul în care au acuzat stare de rău.

Conducerea liceului a fost alertată iar ISU Timiș a dispus deplasarea la liceu cu un echipaj CBRN (protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară) pentru identificarea unei posibile surse, dar “măsurătorile nu au identificat valori peste limitele normale”.

Potrivit inspectorului-șef al ISJ Timiș, Aura Danielescu, citată de Opinia Timișoarei, sunt în jur de 30 de copii și 12 adulți, cu aceleași simptome, o parte dintre ei internați în spitale. Conducerea liceului a declarat pentru aceeași publicație, că liceul “nu are cantină, nu e racordat la gaze naturale și nu s-au făcut dezinfecții, dezinsecții sau deratizare”.

Știre, în curs de actualizare…

Surse: IGSU, Opinia Timișoarei

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday