Update 2: Numărul persoanelor rănite a urcat la 882, iar al celor decedate la 9. Autoritățile taiwaneze au mai precizat că 131 de persoane sunt date dispărute, inclusiv 50 de angajați ai unui hotel, care treceau printr-un tunel rutier care s-a prăbușit în urma cutremurului. De asemenea, un grup de mineri este blocat în subteran.

Pe toată insula au avut loc alunecări de teren, iar multe drumuri s-au surpat, autoritățile precizând că din aceste cauze, este de așteptat ca bilanțul victimelor și al persoanelor dispărute să continue să crească.

Update 1: Serviciile de urgență au transmis că șapte persoane au murit și 70 sunt date dispărute, dar numărul lor ar putea fi mult mai mare. În total, mai precizează oficialii taiwanezi, sunt cel puțin 125 de clădiri avariate serios, iar până acum, patru s-au prăbușit.

Știrea inițială: Cutremurul s-a produs la ora locală 7:58 (2:58 ora României) la 18 kilometri sud de orașul Hualien, aflat pe coasta de est a Taiwanului și la o adâncime de 34,8 kilometri, conform US Geological Survey. Seismul a fost urmat de mai multe replici, despre care martorii spun că au fost, de asemenea, puternice.


Până acum s-a raportat că o persoană a fost ucisă și alte 50 rănite, dar bilanțul este încă provizoriu, iar mai mulți oameni sunt blocați în clădirile prăbușite sau care s-au înclinat și sunt pe punctul de a se prăbuși. 26 de clădiri sunt în această situație. De asemenea, zeci de mii de case au rămas fără curent și o autostradă majoră aflată de-a lungul coastei de est a insulei a fost închisă din cauza pagubelor majore generate de alunecările de teren și căderile de pietre.

Ministerul Apărării din Taiwan transmite că armata a fost trimisă în zonele afectate, iar școlile și prezența la locul de muncă a fost anulată astăzi. 

Inițial a fost emis și un avertismente de tsunami valabil în Taiwan, sudul Japoniei și Filipine, dar acesta a fost ridicat.

Cutremurul de acum este cel mai puternic care a lovit Taiwan din 1999 , potrivit Administrației Centrale Meteorologice a insulei. Cel de atunci a avut magnitudinea de 7,7, iar în urma sa au murit 2.400 de oameni și au fost răniți 10.000.

Surse: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday