Declarațiile președintelui bielorus Alexander Lukașenko au avut loc în timpul unei vizite într-un oraș de la granița vestică a țării. Întrebat despre pregătirile pentru război, Lukașenko a răspuns: ”Nu crede pe nimeni care spune că vrem să luptăm. Ne pregătim de război. Vorbesc sincer despre asta. Dacă vrei pace, pregătește-te de război, nu sunt cuvintele mele, dar este foarte bine spus”.

Lukașenko a subliniat că Belarus efectuează pregătirile necesare pentru un posibil conflict, care includ pregătirea unităților relevante și furnizarea de armament și echipamente armatei.

Dacă cineva de acolo [țările neprietenoase] ne critică, să știți asta: Facem ceea ce trebuie. Dacă încep să ne laude, atunci este o mare problemă”, a declarat președintele bielorus. Lukașenko a adăugat că țara sa nu amenință pe nimeni: ”Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Dacă vrea Dumnezeu, îl vom cultiva cu succes pe al nostru”.

Sursă: Pravda

Foto: Palinchak | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday