UPDATE: Bilanțul deceselor a urcat la 19. conform autorităților din Turcia, citate de BBC.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13, la un club de noapte aflat în renovare și care era închis cu ocazia Ramadanului. Presa turcă scrie că, inițial, o explozie s-a produs în apropiere de scena clubului, iar mai apoi a izbucnit un incendiu. Din cauza flăcărilor care s-au răspândit rapid, persoanele aflate în interiorul clubului și al clădirii au rămas blocate.

Ulterior, la fața locului au intervenit echipajele de pompieri care au lichidat incendiul. Bilanțul inițial indica cel puțin 15 morți și 11 răniți, șapte dintre aceștia fiind în stare gravă, dar ulterior, autoritățile au transmis că sunt 25 de morți, iar numărul lor ar putea crește. 

Cauza exploziei este momentan necunoscută, însă primarul orașului a menționat că există o posibilitate ca aceasta să fi fost provocată de “o eroare a muncitorilor”, în timpul lucrărilor de renovare. 

Surse alternative: CNN Turk, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday