Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că în contextul avertizării Cod Portocaliu și Cod Galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe: Alba, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Suceava și Vâlcea, dar și în municipiul București. În aceste zone pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, patru stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate trei case, o anexă și 16 autoturisme.

În București sunt intervenții în desfășurare pentru 31 copaci prăbușiți, elemente de construcție dislocate de la șase blocuri de locuințe un panou publicitar distrus două corturi electorale luate de vânt și 12 autoturisme avariate.

De asemenea, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova. Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în șapte localități din județul Harghita, fiind în curs de remediere.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentelor menționate.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, autoritățile recomandă:

  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday