Update ora 13:30: Autoritățile au transmis că unul dintre copiii împușcați a decedat, precizând că toate cele trei victime au vârsta de 12 ani. Atacatorul, tot de 12 ani, a deschis focul în sala de clasă, puțin după începerea cursurilor, în jurul orei locale 9:00.

Atacurile de acest fel sunt rare în țara nordică. În 2007 și 2008, după două astfel de evenimente soldate cu pierderi de vieți, a avut loc o înăsprire a legilor privind armele. Cei care dețin arme de foc trebuie să aibă cel puțin 18 ani, dar persoanele de peste 15 ani pot solicita un permis pentru a folosi arma altcuiva.

Potrivit statisticilor guvernamentale citate de BBC, din populația de 5,5 milioane, 430.000 de persoane dețin legal un total de 1,5 milioane de arme.

Update ora 11:10: Poliția finlandeză anunță că trei copii au fost răniți în urma atacului de la școala primară din Finlanda. Un suspect, care este minor, a fost reținut ulterior. Victimele au fost duse la spital, a declarat pentru Reuters un reprezentant al poliției.

Știrea în formă inițială: Atac armat într-o școală de lângă Helsinki. Autoritățile anunță că mai multe persoane sunt rănite și că un suspect a fost arestat.

Poliția a anunțat că incidentul a avut loc la scurt timp după ora 9 și a cerut localnicilor din orașul Vantaa să rămână în case. A transmis că mai multe persoane au fost rănite și că un suspect a fost reținut.

Școala din orașul Vantaa, situat lângă Helsinki, are circa 800 de elevi și 90 de angajați, potrivit datelor oficiale citate de presa internațională.

Știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile informații oficiale…

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday