Microsoft s-a confruntat cu investigații ale Comisiei Europene, după ce în 2020 concurentul Slack (aplicație de mesagerie de business) a depus o plângere prin care acuza Microsoft că ar avea un avantaj nedrept pe piață, deoarece Teams și Office puteau fi achiziționate împreună.

Ulterior, a separat Teams de Office în octombrie anul trecut pentru utilizatorii din Europa, într-o încercare de a evita o posibilă amendă antitrust din partea UE. 

Acum, gigantul tehnologic a decis să separe Teams de Office în toată lumea. Microsoft a transmis: “Pentru a asigura claritate pentru clienții noștri, extindem pașii pe care i-am făcut anul trecut pentru a separa Teams de M365 și O365 în Spațiul Economic European și Elveția la clienții din întreaga lume. Procedând astfel, răspundem și la feedback-ul Comisiei Europene, oferind companiilor multinaționale mai multă flexibilitate atunci când doresc să își standardizeze achizițiile în diferite zone geografice”.

Astfel, începând de pe 1 aprilie, utilizatorii vor putea fie să își continue contractul de licență actual, fie să îl reînnoiască, să îl actualizeze sau să treacă la noile oferte Microsoft. Pentru noii clienți, prețurile pentru Office (fără Teams) variază între 7,75 și 54,75 dolari, în funcție de produs, în timp ce Teams Standalone va costa 5,25 dolari.

Teams, care a fost adăugat la Office 365 în 2017 gratis și a înlocuit ulterior aplicația Skype  for Business, a devenit popular în timpul pandemiei, în parte datorită opțiunii de a crea conferințe video în perioada carantinelor, când cei mai mulți oameni lucrau de acasă. 

Sursă: Reuters

Foto:  Ken Wolter | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday