Trump Media a transmis că a înregistrat pierderi de 58,2 milioane de dolari în 2023, comparativ cu un profit de 50,5 milioane de dolari în 2022. Proprietarul Truth Social a generat doar 4,1 milioane de dolari în venituri, deși acestea au crescut de la 1,5 milioane de dolari în 2022.

Acțiunile Trump Media au crescut cu 16% în prima zi de tranzacționare, în 26 martie, alimentate inclusiv de susținătorii fostului președinte Donald Trump. Dar luni, au scăzut cu mai mult de -20%, iar sesiunea de tranzacționare pe bursa din SUA este abia la jumătate. Scăderea evidențiază că avertizările experților, în legătură cu evaluarea de mai multe miliarde de dolari a Trump Media care sfidează logica și amintește de nebunia acțiunilor “meme”, au fost întemeiate.

Compania a precizat că se așteaptă să înregistreze pierderi operaționale în următoarea perioadă, deoarece lucrează pentru a-și extinde baza de utilizatori. Dar, potrivit Similarweb (o companie americană care analizează traficul web și performanța), utilizatorii americani lunari care folosesc Truth Social de pe iOS și Android au scăzut în februarie cu -51%, comparativ cu un an în urmă. Spre comparație, X are 75 de milioane de utilizatori activi lunar din SUA, iar Truth Social 490 de mii. Chiar și Threads (de la Meta), lansată la jumătatea anul trecut, are de peste 10 ori mai mulți utilizatori decât Truth Social.

Analiștii notează că evaluarea ridicată din primele zile ale listării companiei se datorează parțial achizițiilor de acțiuni de către susținătorii politici ai lui Trump, care sunt entuziasmați să dețină o parte dintr-o companie atât de strâns asociată cu candidatul republican la președinție. Cu toate acestea, avertizează că acest entuziasm creează riscuri unice pentru companie.

Donald Trump deține 57,3% din acțiunile Trump Media, o cotă evaluată la peste 4 miliarde de dolari. Compania a avertizat acționarii că implicarea lui Trump în companie ar putea reprezenta un risc mai mare, comparativ cu alte rețele de socializare.

Surse alternative: CNN, Reuters

Yalcinsonat | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday