Videoclipul a fost filmat, joi, pe o autostradă din New York, stat în care Trump a participat la priveghiul unui ofițer de poliție împușcat în timpul unui control în trafic. Pe filmare apar două camioane cu steaguri și autocolante cu mesaje de sprijin la adresa fostului președinte. Pe cel de-al doilea, este lipit un banner care-l prezintă pe Joe Biden legat și așezat pe o parte, în spatele unei camionete.

Purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump a încercat să justifice folosirea imaginii, prin învinuirea Partidului Democrat de “apeluri la violență josnică împotriva lui Donald Trump și a familiei sale. De fapt, democrații <<înarmează>> sistemul de justiție împotriva lui”. Reprezentantul de campanie nu a adus și dovezi care să susțină afirmațiile.

În schimb, purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Joe Biden a răspuns că “această imagine este genul de porcărie pe care o postezi atunci când chemi la o <<baie de sânge>> sau când le spui celor din Proud Boys <<să stea deoparte și să aștepte>>. Trump incită în mod regulat la violență politică și este timpul ca oamenii să îl ia în serios – întrebați-i pe ofițerii de poliție de la Capitoliu, care au fost atacați în timp ce apărau democrația pe 6 ianuarie 2021”.

CNN notează că videoclipul postat joi este cel mai recent dintr-o serie de imagini și clipuri exagerate și violente postate de Donald Trump și echipa sa. Publicația amintește că, luna trecută, Trump a afirmat că “va fi o baie de sânge pentru industria auto americană și pentru țară”,  dacă va pierde alegerile prezidențiale din noiembrie.

În decembrie, Trump a mai afirmat că migranții “otrăvesc sângele Statelor Unite” și chiar a citat o declarație a lui Vladimir Putin pentru a-l ataca pe Biden. Mai concret, a spus că Biden reprezintă o “amenințare la adresa democrației”. CNN observă că această retorică a fostului președinte se potrivește unor exprimări folosite de președinți din țări care au recurs la măsuri antidemocratice pentru a rămâne la putere. 

Sursă: CNN

Foto: Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday