Update ora 14. Poliția anunță că ultimul ostatic a fost eliberat, fără a preciza numărul total al acestora. Anterior, anunța că alte trei persoane au fost eliberate. Un suspect a fost arestat.

Update ora 13:10. La aproape patru ore după primul anunț legat de luarea de ostatici, Poliția informează că trei angajați ai cafenelei au fost eliberați. Precizează că situația este încă în desfășurare și rămâne neclar câte persoane mai sunt în clădire.

Pe fondul incidentului, trenurile cu plecare înspre și dinspre Ede nu mai circulă.

Știrea în formă inițială. Mai mult persoane sunt ținute ostatice de către un bărbat, într-o cafenea din orașul Ede, în estul țării. Potrivit ziarului național De Telegraaf, suspectul are arme și explozibili, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

Deocamdată, motivația acestuia nu este cunoscută, iar Poliția spune că încă nu sunt indicii în privința unui incident terorist. La fața locului, au fost trimise forțele speciale din Poliție, iar casele și magazinele din zonă au fost evacuate.

Ede are o populație de 120 de mii de oameni și se află la 75 de kilometri sud-est de Amsterdam.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday