Avocații lui Trump au cerut Curții de Apel din Georgia să anuleze decizia judecătorului Scott McAfee, pe baza argumentului că procurorul căruia i-a fost permis să se ocupe în continuare de dosarul fostului președinte a fost într-o relație cu Nathan Wade, un avocat care a fost implicat în caz, după ce a fost contractat pentru a ajuta la redactarea argumentelor acuzării.

Judecătorul Scott McAfee a recunoscut că relația dintre Wade și Willis este rezultatul “unor decizii proaste”. În ciuda acestui fapt, a hotărât ca Fani Willis să continue să se ocupe de dosarul fostului președinte american, întrucât consideră că din punct de vedere legal relația nu reprezintă un conflict de interese, așa cum au susținut avocații lui Trump. În schimb Nathan Wade a renunțat la implicarea în dosar după ce judecătorul i-a cerut să se retragă pentru a putea ca Willis și echipa acesteia să continue cu procesul. 

Procurorul districtual Willis și-a implicat echipa într-un scandal, și-a risipit astfel credibilitatea și a încălcat în mod repetat și flagrant standardele etice sporite cerute de poziția acesteia, se arată în apelul formulat de avocații lui Trump.

Decizia judecătorului a venit după o perioadă tensionată pentru Fani Willis, care a fost acuzată de avocații apărării că a beneficiat în mod necorespunzător de relația cu Wade și a mers în vacanțe rezervate de acesta, în perioada în care avocatul încă lucra la caz și era plătit de biroul procurorului districtual. 

Curtea de Apel din Georgia are la dispoziție 45 de zile pentru a decide dacă va accepta apelul avocaților lui Trump. În cazul în care instanța acceptă, Trump ar putea beneficia de “o pauză” pe durata desfășurării apelului, o oportunitate pentru fostul președinte american de a întârzia sau deraia unul dintre cele patru dosare penale cu care se confruntă.

Donald Trump a fost trimis în judecată pentru 13 capete de acuzare, ca urmare a eforturilor sale de a inversa rezultatele alegerilor din Georgia din 2020. Printre acestea se numără cele de grup infracțional organizat, comportament mafiot și solicitarea unui funcționar public să-și încalce jurământul.

Surse: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday