Peste 2.000 de poliţişti şi militari străini vor asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara acestui an. Autoritățile de la Paris vor să desfășoare în fiecare zi circa 45 de mii de polițiști, 20 de mii de agenți privați de securitate și aproximativ 15 mii de militari, pentru a asigura protecția spectatorilor care se vor afla în Franța în perioada evenimentului.

Conform unor surse din Ministerul francez de Interne, citate de Reuters, 35 de state dintre cele 45 care au primit solicitări din partea francezilor au răspuns deja pozitiv cererii. Polonia și Germania au confirmat că se vor alătura eforturilor de a asigura securitatea și vor trimite militari. Italia și Marea Britanie vor trimite zeci de polițiști care să patruleze pe străzi. Pe lângă statele care au primit solicitările de sprijin, Israel și Statele Unite vor trimite proprii agenți de securitate pentru a își proteja sportivii și cetățenii.

Aceasta este o abordare clasică a țărilor gazdă pentru organizarea evenimentelor internaționale majore: acesta a fost cazul și în timpul Cupei Mondiale de Rugby (2023)”, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, adăugând că 160 de membri ai serviciilor de securitate europene au fost implicați în acest proces.

Măsurile de securitate sporite vin ca urmare a conflictelor mondiale, războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu. De asemenea, guvernul francez a ridicat alerta de securitate la cel mai ridicat nivel, în ultimele zile, pentru a preveni amenințările teroriste.

Sursă: Reuters 

Foto: Romantiche | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday