Volodimir Zelenski a declarat, în cadrul unui interviu pentru publicația americană CBS News, că “în prezent, Armata Ucraineană nu este pregătită să se apere în fața unei alte ofensive rusești majore, care este așteptată în lunile următoare”.

Președintele ucrainean a transmis că Armata Ucraineană a stabilizat, ”pe cât posibil, situația pe frontul de est. Dat fiind faptul că există o lipsă de arme și muniții adecvate, că începem să pregătim brigăzile pentru acțiunile importante pentru noi, am stabilizat situația, care este mai bună decât era acum două-trei luni”.

Liderul de la Kiev a insistat că armata are nevoie de sprijinul occidental pentru a pregăti, în mod corespunzător, ”brigăzile care vor trebui să lupte pentru apărarea teritoriului nostru, mai ales în momentul contraofensivei pe care Rusia vrea să o lanseze”. Zelenski a subliniat că Armata Ucraineană are mare nevoie de sistemele americane antirachetă Patriot și muniție de artilerie. El a făcut un nou apel pentru deblocarea pachetului de ajutoare militare de peste 60 de miliarde de dolari, care mai trebuie votat de Camera Reprezentanților din Congresul American.

Presa ucraineană adaugă că generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, a afirmat că Rusia pregătește peste o sută de mii de militari și că este posibil să încerce să lanseze o ofensivă, în vară.

Surse alternative: Pravda.ua, CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday