Avionul rusesc de război s-a prăbușit lângă Sevastopol, în largul Crimeei. Potrivit guvernatorului regiunii, pilotul s-a catapultat și a fost recuperat în siguranță, nu departe de țărm. Rușii nu au oferit însă detalii despre cauza prăbușirii și nici despre tipul aeronavei.


Canalele locale Telegram au publicat mai multe videoclipuri cu un avion care pare a fi un Suhoi Su-27, care se prăbușește în timp ce e cuprins de flăcări. Potrivit afirmațiilor distribuite, aeronava a fost doborâtă accidental de propriile forțe ale Rusiei: “La Sevastopol, soldații ruși și-au doborât propriul avion. Acesta a decolat de pe aerodromul Belbek“, se relatează pe platformă. Informațiile nu au fost confirmate din surse independente. Anterior, în regiune au fost auzite explozii, iar transportul maritim de pasageri a fost suspendat.

În ultimele luni, forțele aeriene ale Rusiei au suferit pierderi grele. Mai multe avioane de luptă, inclusiv Su-27, Su-34, Su-35 și un rar avion militar spion A-50 au fost doborâte.

Surse alternative: Pravda, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday