Compania energetică de stat EDF a anunțat miercuri că a primit aprobarea din partea Autorității de supraveghere nucleară pentru a pune în funcțiune noul reactor nuclear construit în Flamanville, în apropiere de Canalului Mânecii. 

Construcția a început în anul 2007. Inițial, costurile au fost evaluate la 3,3 miliarde de euro, dar în prezent se preconizează că vor depăși 12 miliarde de euro. Reactorul va fi conectat la rețeaua nucleară franceză la mijlocul anului, după o întârziere de 12 ani, și va deveni astfel primul reactor nuclear pus în funcțiune în Franța în ultimele două decenii. 

Odată ce va fi conectat la rețea, reactorul, cu o capacitate de 1,6 GW, se va alătura flotei de 56 de reactoare ale EDF din Franța, care au produs aproximativ două treimi din totalul de energie al țării, anul trecut.

Franța este al doilea mare producător de energie nucleară din lume după SUA și intenționează să construiască peste 14 centrale noi, pentru a-și extinde sectorul nuclear. De asemenea, plănuiește să prelungească durata de funcționare a 32 dintre cele 56 de reactoare existente, dacă îndeplinesc cerințele de siguranță.

Surse alternative: DW, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday