Lordul Martin Rees (foto), care ocupă funcția onorifică de “astronom regal”, a afirmat că Elon Musk “este o figură extraordinară, cu o personalitate destul de ciudată”, dar subliniază că “ideea de migrație în masă, pentru a evita problemele Pământului, pe care el și alți câțiva entuziaști ai spațiului o adoptă, cred că este o iluzie periculoasă”. 

Lord Rees crede că “ar putea exista câțiva pionieri nebuni care să trăiască pe Marte, la fel cum există oameni la Polul Sud al Pământului, dar a insistat că omenirea ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor climatice ale Pământului, în loc să caute “să evadeze” pe altă planetă.

Elon Musk a vorbit, pentru prima dată, în 2016, despre ideea sa de a duce oamenii pe Marte, unde să dezvolte o așezare. În opinia miliardarului, planeta ar putea fi “o unitate de rezervă” pentru omenire, în cazul în care încălzirea globală de pe Pământ va avea consecințe catastrofale, ori dacă va fi lovit de un asteroid sau va trece printr-un dezastru nuclear. În fapt, planul SpaceX pe termen lung este de a dezvolta rachete reutilizabile capabile să decoleze și să aterizeze pe alte planete.

În cadrul podcastului Camerei Lorzilor (camera superioară a Parlamentului britanic), Lord Rees a recunoscut “meritul lui Musk de a construi rachete mai eficiente pentru NASA decât marile conglomerate cu care a lucrat agenția până acum”. În final, astronomul regal a declarat că finanțatorii privați ar trebui să se ocupe de zborurile spațiale, iar nu agențiile guvernamentale, din cauza costurilor foarte mari. 

Titlul “Astronomul Regal” a fost creat de Regele Charles al II-lea, în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, când monarhul a înființat și Observatorul Regal Greenwich. Dacă la început, funcția echivala cu cea de consilier al suveranului, astăzi este mai mult simbolică, însă prestigioasă. Astronomul Regal primește un venit onorific de o sută de lire sterline pe an și este membru al Casei Regale, potrivit Royal Museums Greenwich.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday