Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial și va viza dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului, țigările electronice de unică folosință sau cele care pot fi reumplute/reîncărcate. Acestea nu mai pot fi vândute minorilor în magazine, prin automate speciale sau pe internet. De asemenea, aceștia nu mai pot cumpăra nici flacoane cu substanțe de umplere a țigărilor respective.

În cazul vânzării prin automate speciale, vor putea fi amendați și deținătorii aparatelor, dar și proprietarii spațiilor pe care sunt amplasate acestea. În paralel, va fi nevoie ca firmele de curierat să se asigure că nu livrează astfel de produse minorilor. “Se interzice vânzarea prin dispozitive de tipul easybox/locker a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. (…) Produsele comercializate prin intermediul serviciilor de curierat trebuie să aibă tipărit pe colet, în mod cât mai lizibil, mesajul ATENTIE! ACEST PACHET CONŢINE PRODUSE DIN TUTUN ŞI/SAU PRODUSE CARE CONŢIN NICOTINĂ. A SE VERIFICA VÂRSTA CLIENTULUI”, mai prevede noua lege promulgată astăzi.

Fumatul țigărilor convenționale și al țigărilor electronice de către elevi devine interzis în orice instituție de învățământ. Legea introduce sancţiuni de 100 – 500 de lei pentru persoane fizice și de până la 100.000 lei pentru persoane juridice, în funcţie de gravitatea faptei, iar firmele riscă să fie închise în cazul abaterilor repetate.

Foto: Angelstorm | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday