Utilizatorii Spotify din Marea Britanie au acces la o a patra categorie de conținut. Începând de astăzi, compania lansează un serviciu experimental ce conține cursuri video, deocamdată doar în domeniul administrării afacerilor, în sănătate și pentru creatorii de conținut. Produse de BBC, Skillshare, Thinkific și PlayVirtuoso, acestea sunt disponibile prin aplicațiile Spotify pe mobil și desktop în UK.

Abonații Spotify pot accesa gratuit cel puțin două lecții video per curs, dar vor trebui să plătească o taxă pentru a accesa cursul complet. Acestea constă într-o serie de videoclipuri (care pot fi ascultate și cu ecranul oprit, doar audio) de care pot fi atașate materiale suplimentare de suport, așa cum ar fi fișiere PDF.

Într-un comunicat de presă, Spotify arată că aproximativ jumătate dintre abonații săi Premium au interacționat deja cu podcasturi tematice educaționale sau de dezvoltare personală, iar pentru furnizorii de cursuri compania susține că aceștia pot ținti mai direct clienții potențiali pe baza algoritmilor platformei, care urmăresc obiceiurilor de ascultare existente. “Devine mult, mult mai ușor pentru noi să găsim oamenii potriviți pentru acest tip de conținut și să oferim un tip de distribuție mult mai eficient”, a declarat directorul de produs de la Spotify pentru The Verge.

Deocamdată este vorba doar de un test făcut în Marea Britanie, iar compania ar putea decide extinderea serviciului la nivel global doar dacă rezultatele sunt încurajatoare.

Sursa: The Verge

Foto: Baloon111 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday