Adulterul ar putea fi scos din rândul infracțiunilor din statul New York, după ce politicienii de la nivelul acestuia au înaintat un proiect de lege ce prevede eliminarea delictului penal de infidelitate în rândul persoanelor căsătorite, pe motiv că se bazează pe principii arhaice. 

Legea datează din 1907, când infidelitatea partenerului era unul dintre puținele motive ce puteau fi invocate pentru divorț și începuse să fie folosit pe scară largă. Totuși, în prezent, cazurile de adulter care mai ajung în fața judecătorilor sunt extrem de rare, din 1972, fiind înregistrate 12 cazuri, cu condamnări în doar cinci dintre ele. Cel mai recent proces a fost în 2010 și a fost ulterior abandonat. Acum, vinovații de adulter sunt condamnați la 90 de zile de închisoare sau la plata unei amenzi de 500 de dolari.

Charles Lavine, un politician democrat din New York, a declarat că “statul nu are ce căuta în reglementarea comportamentului sexual consensual între adulți […] Această lege a fost expresia indignării morale a cuiva”.

New York este unul dintre cele 16 state americane, printre care Oklahoma, Wisconsin și Michigan, în care infidelitatea maritală este considerată delict penal. Totuși, aceasta nu este prima dată când se încearcă eliminarea adulterului din rândul delictelor penale. Modificarea a fost propusă încă din 1964, însă nu a dus niciodată la o schimbare legislativă.

Sursă: The Telegraph

Foto: Roman Motizov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday