Dave Calhoun, directorul executiv al Boeing a transmis că va părăsi compania până la sfârșitul anului. Și Stan Deal, președintele companiei și șeful diviziei de linii aeriene comerciale, și-a anunțat demisia, măsură cu efect imediat. Alături de cei doi va demisiona și președintele Consiliului de Administrație al Boeing, Larry Kellner, care va pleca după următoarea ședință, în luna mai.

După cum știți cu toții, accidentul legate de zborul 1282 al companiei Alaska Airlines a fost un moment de cotitură pentru Boeing. Trebuie să continuăm să răspunde la acest accident cu umilință și transparență totală. De asemenea, trebuie să tipărim în mintea tuturor angajamentul total al companiei față de siguranță și calitate, la fiecare nivel al companiei noastre”, le-a transmis Dave Calhoun angajaților.

Demisiile au loc în contextul în care companiile aeriene și autoritățile de reglementare au solicitat tot mai multe schimbări majore în interiorul companiei, după o serie de defecte de fabricație ale aeronavelor Boeing. Probleme s-au intensificat după incidentul din 5 ianuarie, când o ușă din spate a unei aeronave 737 Max s-a desprins în timpul zborului, cu tot cu partea de fuselaj, din cauza unor șuruburi slăbite. Reamintim, recent, Administrația pentru Aviație a decis că va permite creșterea producției modelului 737 Max al Boeing, doar după rezolvarea tuturor problemelor de siguranță și calitate cu care se confruntă compania. 

Timp de luni de zile, Dave Calhoun a promis investitorilor, clienților companiilor aeriene și publicului larg că Boeing va ține sub control nenumăratele probleme privind calitatea și siguranța aeronavelor sale. Calhoun a fost numit în funcția de director executiv la sfârșitul anului 2019 și a preluat conducerea Boeing la începutul anului 2020.

Surse: BBC, CNBC

Foto: Richair | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday