Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben, care a intrat în vigoare la 10 și este valabilă până mâine seară la ora 20. Conform acesteia, în intervalul menționat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul țării și se vor acumula cantități de apă de 10-15 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse se vor înregistra 25-30 l/mp, iar aversele vor fi însoțite izolat de descărcări electrice.

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar în zona montană de 60-70 km/h.

De altfel, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, va intra de la ora două, în vigoare o avertizare Cod Galben. Vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1.700 m) unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday