În adresarea sa zilnică către ucraineni, președintele Volodimir Zelenski a spus că “conducătorul rus, Vladimir Putin, și alți ticăloși, încearcă să învinovățească pe altcineva” pentru atacul terorist de lângă Moscova: “Au întotdeauna aceleași metode. S-a mai întâmplat și altă dată. Acest Putin, un om lipsit de orice valoare, în loc să se adreseze cetățenilor săi din Rusia, a rămas tăcut o zi întreagă, gândindu-se cum să implice Ucraina. Totul este complet previzibil”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean nu numai că a negat orice implicare a țării sale în atentatul de la Moscova, dar a explicat și cât de absurdă este ipoteza avansată de oficialitățile ruse, că teroriștii puteau penetra o linie a frontului păzită de ambele părți de soldați în alertă, drone și sisteme de supraveghere.

Pe de altă parte, el a trasat o paralelă între atacul terorist de la Moscova și modul “terorist” în care soldații ruși acționează în Ucraina: “Au venit în Ucraina, ne ard orașele și încearcă să dea vina tot pe Ucraina. Ei torturează, ei violează poporul nostru, au adus sute de mii de teroriști ai lor aici, pe pământul ucrainean, luptă împotriva noastră și nu le pasă cu adevărat de ce se întâmplă în propria lor țară.  Sutele de mii de ruși care sunt uciși în prezent pe pământul ucrainean ar fi cu siguranță suficiente pentru a opri orice alt terorist în Rusia. Și dacă rușii sunt gata să moară în tăcere la ei acasă și să nu pună întrebări serviciilor lor speciale, atunci Putin va încerca să transforme o astfel de situație în favoarea puterii sale personale”.

Sâmbătă, Vladimir Putin a spus că serviciile secrete russe au capturat 11 persoane implicate în atacul de la sala de concerte de lângă Moscova, inclusiv pe cei patru atacatori, și că cei implicați ar fi încercat să scape în Ucraina, unde “li se pregătea o fereastră pentru trecerea graniței”. ISIS a prezentat fotografii cu teroriștii, făcute cel mai probabil înainte de atac, și a dat detalii despre modul de operare al acestora, inclusiv faptul că trei dintre ei au avut ordin să împuște spectatorii ruși, în timp ce misiunea celui de-al patrulea terorist a fost să provoace un incendiu major al mall-ului în care se afla sala respeectivă.

Sursa: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday