Acționarii de la Digital World Acquisition, o companie americană de achiziții considerată mai degrabă o enitate-fantomă, au votat în favoarea fuziunii cu Trump Media & Technology, grupul din spatele rețelei Truth Social, deținută de Donald Trump. Astfel, societatea ar putea intra la tranzacționare pe bursă, fapt ce ar putea determina creșterea averii fostului președinte cu până la trei miliarde de dolari.
Potrivit The Guardian, Trump Media & Technology încearcă, de ani de zile, să se listeze prin intermediul unei fuziuni de tip “blank check”, cu o entitate-fantomă. Compania a înregistrat vânzări de cinci milioane de dolari în 2021, în anul lansării rețelei sociale. Recent, susținătorii fostului președinte s-au mobilizat pentru impulsionarea valorii acțiunilor Digital World Acquisition, care au crescut cu 145% de la începutul anului. Pe acest fond, capitalizarea sa a urcat la aproape șase miliarde de dolari.
Conform The Guardian, Donald Trump va deține 79 de milioane de acțiuni la entitatea nou-creată, care, pe hârtie, vor avea o valoare de aproape trei miliarde de dolari. Cu toate acestea, el va fi nevoit să aștepte cel puțin șase luni pentru a-și vinde participația și a obține suma de bani, conform legilor burselor americane privind acționarii-cheie.
Decizia Digital World Acquisition vine în contextul în care Trump a fost condamnat să plătească peste 450 de milioane de dolari, după ce a pierdut procesul privind supraevaluarea averii sale, deschis de procurorul statului New York. Luni, avocații săi au informat instanța că fostul președinte nu poate face rost de această garanție, pentru a evita executarea silită, iar acesta le-a cerut susținătorilor săi să îi doneze bani, pentru a evita executarea silită.
Digital World Acquisition a urmărit o fuziune cu compania lui Trump în ultimii trei ani, dar s-a tot lovit de obstacole de ordin juridic. De obicei, societățile de tipul acesteia strâng bani de la investitori, prin oferte publice inițiale, înainte de a căuta o companie-vehicul financiar pe care să o listeze la bursă cu care, ulterior, să fuzioneze, permițând investitorilor din ambele companii să aibă o parte din acțiuni.
Surse alternative: Reuters, The Guardian
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.