Legea prevede legalizarea posesiei și cultivării canabisului, în cantități limiate, numai de către persoanele peste 18 ani. Consumul în public va fi permis, atât timp cât nu se va face în fața copiilor sau în apropierea școlilor și a clădirilor cu destinație de sport. De asemenea, va fi interzis în zonele pietonale (pe trotuare), în timpul zilei, între orele 7.00 și 20.00.

Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății a îndemnat cetățenii printr-o postare pe X “să folosească noua opțiune în mod responsabil”. 

Conform legii, de la 1 iulie, “cluburile de canabis” non-comerciale vor putea aproviziona până la 500 de membri, cu o cantitate maximă lunară de 50 de grame per membru. Multe persoane au criticat cantitatea de canabis permisă pentru posesie ca fiind prea mare și au spus că zonele de interdicție din jurul școlilor și grădinițelor nu sunt suficiente. Din această cauză, Lauterbach a anunțat că legea va suferi câteva modificări înainte de 1 iulie, în sensul în care așa-numitele cluburi de canabis vor trebui inspectate “în mod regulat”. 

Această lege reprezintă prima etapă a planului de legalizare a canabisului în Germania. A doua etapă va începe după ce legea va fi implementată și presupune programe-pilot, care vor fi desfășurate pe o perioadă de cinci ani, prin care canabisul va fi vândut în magazine autorizate. 

Surse alternative: Politico, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday