Într-un mesaj video, Catherine, prințesa de Wales, a explicat că operația sa abdominală din ianuarie nu a avut nicio legătură cu cancerul, prezența acestuia fiind descoperită la testele de după operație. 

Totuși, testele efectuate după operație au constatat că este vorba de cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez un tratament cu chimioterapie preventivă și sunt acum în fazele incipiente ale acestui tratament“, a spus prințesa.

A spus că vestea a fost un “șoc uriaș”, după “câteva luni incredibil de grele”, dar acum se simte bine și că devine mai puternică pe zi ce trece. Detaliile despre forma de cancer cu care a fost diagnosticată nu au fost dezvăluite.

A mai transmis că gândurile sale se îndreaptă către persoanele care suferă de această boală: “Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri“.

Catherine a spus că recuperarea după operația ei a durat timp și că prioritatea este acum familia ei: “William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. Ne-a luat timp să le explicăm totul copiilor noștri, George, Charlotte și Louis, și să-i asigurăm că voi fi bine“. A mai transmis că familia are acum nevoie de “un pic de timp, spațiu și intimitate”.

Palatul Kensington a precizat că absența lui William de la o slujbă comemorativă, la sfârșitul lunii februarie, a fost din cauza diagnosticului soției sale.

Cuplul s-a confruntat cu speculații publice intense și cu o frenezie pe rețelele de socializare, după ce Kate nu a mai fost văzută în public din decembrie, iar în ianuarie a anunțat că a fost supusă unei intervenții chirurgicale la abdomen.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday