Este mai mult decât o etapă importantă, este un moment istoric“, a declarat ministrul german al Apărării Boris Pistorius, alături de omologul francez. Acordul încheiat vineri presupune o împărțire clară a sarcinilor și resurselor fiecărei părți, conform lui Pistorius, care a adăugat că pe 26 aprilie va fi semnat un document, la Paris, care va prezenta formal stadiul în care se află proiectul. 

Tancul este cunoscut sub numele de Main Ground Combat System (MGCS) și face parte dintr-un program anunțat acum mai mult de 10 ani și lansat în urmă cu șase ani, fiind realizat de KNDS (un grup fondat în 2015 de producătorul german de arme KMW și de firma franceză Nexter Systems) și Rheinmetall, care s-a alăturat proiectului în 2019.

MGCS este conceput pentru a înlocui tancurile Leclerc (Franța) și Leopard (Germania), fiind al doilea proiect major în domeniul militar dintre cele două țări, care mai au în plan construirea unui avion de luptă de ultimă generație, Future Combat Air System (FCAS). 

Sursă: Reuters 

Foto: KNDS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday