Operația a avut loc la Massachusetts General Hospital, iar medicii spun că a fost un succes – organismul pacientului a acceptat transplantul, iar organul funcționează normal. Dr. Tatsuo Kawai, chirurgul care a efectuat operația, a spus că rinichiul de porc are exact aceeași dimensiune ca un rinichi uman. Este însă vorba de un animal care a fost modificat genetic special pentru a obține organe compatibile pentru transplantul la oameni.

“Această procedură de succes anunță o nouă eră în medicină, o eră în care avem potențialul de a elimina bariera aprovizionării cu organe din calea transplantului și de a realiza viziunea noastră că niciun pacient nu va mai muri în așteptarea unui transplant”, a spus dr. Michael Curtis, directorul eGenesis, compania care se ocupă de modificarea genetică a porcilor.

Acesta este al treilea transplant de porc la un om – primele două transplanturi au fost inimi și, deși operațiile au reușit, ambii pacienți au murit la câteva săptămâni după ce au primit organele de animal.

Pe numele său Rick Slayman, americanul de 62 de ani care a primit rinichiul de porc a fost diagnosticat cu o boală de rinichi în stadiu terminal, după ce în 2018 a beneficiat de un transplant de rinichi uman, care a funcționat însă doar cinci ani.

În SUA, zilnic mor 17 oameni, în așteptarea unui organ pentru transplant, iar rinichiul este organul cel mai căutat. Anul trecut, 27 de mii de rinichi au fost transplantați, dar aproape 89.000 de persoane erau pe lista de așteptare pentru acest tip de organ.

Sursă: CNN

Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday