Serviciul danez de securitate și informații (PET) a evaluat nivelul general de amenințare teroristă la 4 din 5, precizând că riscurile unui atentat au crescut. “Conflictul dintre Israel și o serie de grupuri militante este desigur îngrijorător pentru mulți oameni, inclusiv în Danemarca. Conflictul conține, de asemenea, un potențial semnificativ de radicalizare și mobilizare, care poate activa actori pentru reacții spontane sau planificate în Danemarca, inclusiv atacuri teroriste”, a transmis PET într-un comunicat de presă citat de Reuters.

În plus, în cadrul protestelor desfășurate anul trecut în țara nordică, activiștii anti-islam au deteriorat mai multe copii ale Coranului, “în numele libertății de exprimare“. Parlamentul Danemarcei a adoptat în decembrie o lege prin care arderea Coranului în locuri publice este ilegală, în încercarea de a atenua cu țările musulmane.

Reamintim că și Suedia și-a ridicat alerta de terorism la penultimul nivel. Autoritățile germane au arestat în urmă cu două zile doi presupuși membri ai grupării teroriste ISIS, suspectați că plănuiau un atac în zona parlamentului din Suedia, drept răspuns la protestele în care au fost arse exemplare ale Coranului, în special în ultimul an.

Sursă: Reuters

Foto: Oleksandr Korzhenko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday