“Trupele israeliene au eliminat teroriștii și au localizat arme în zona spitalului, prevenind în același timp vătămarea civililor, pacienților, medicilor și a echipamentelor medicale”, a transmis armata Israelului într-un comunicat, în care detaliază că operațiunea a început luni dimineață. 

IDF a precizat că a trimis forțe speciale, sprijinite de infanterie și tancuri, în urma unor informații potrivit cărora spitalul era folosit, din nou, de teroriști. De asemenea, a publicat înregistrări video cu mormane de armament din interiorul unității medicale, precum și numele și portretele a doi soldați israelieni uciși în operațiune.

Directorul biroului de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, a susținut că toți cei uciși erau, de fapt, pacienți răniți și civili refugiați în interiorul spitalului. “Armata de ocupație israeliană practică minciuna și înșelătoria pentru a-și răspândi propria narațiune și pentru a-și justifica astfel crimele, care încalcă dreptul umanitar internațional”, a transmis acesta.

“Ceea ce se întâmplă în spitalul Al-Shifa este o crimă de război și face parte din războiul de genocid condus de ocupația israeliană”, a declarat Basem Naim, un oficial de rang înalt al Hamas, care a ocupat anterior funcția de ministru al sănătății.

Israel s-a confruntat cu critici acerbe, în noiembrie anul trecut, când trupele sale au efectuat primul raid asupra spitalului Al-Shifa. Din spusele Israelului, trupele au descoperit tuneluri, folosite ca centre de comandă și control de către Hamas. Hamas și personalul medical au negat faptul că spitalul este folosit în scopuri militare sau pentru a adăposti luptători.

Al-Shifa, cel mai mare spital din Fâșia Gaza, este în prezent una dintre puținele unități sanitare care funcționează cel puțin parțial în nordul teritoriului și adăpostește, de asemenea, civili strămutați.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday