Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat de presă, reținerea pentru 24 de ore și punerea în mișcare a acțiunii penale a inculpatei Monica-Delia Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

Ea este acuzată că, în octombrie și decembrie anul trecut, a primit între 5.000 și 10 mii de lei de la trei persoane, două fiind subordonații ei, pentru a aproba angajarea unei persoane la spital, pe un post de medic cu competențe limitate, respectiv pentru a valida transferul unei persoane de la o unitate medicală din Săveni la Spitalul Județean. 

Totodată, procurorii mai arată că Adăscăliței a primit mită pentru “a-și exercitat o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată”.

Procurorii vor cere, în fața Tribunalului Suceava, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. În acest caz, marți au fost efectuate două percheziții la adrese din municipiu, una fiind la sediul unității medicale. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday