În luna ianuarie 2024, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna decembrie 2023, ca serie brută, cu -77%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu -34,2%.

Faţă de luna ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu -14,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu -15,0%.

Comparativ cu decembrie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-47,0%), construcţiile inginereşti (-28,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-16,0%), ca serie ajustată.

Comparativ cu prima lună a anului trecut, ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 53,2%. Construcţiile inginereşti (de infrastructură) şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 7,6%, respectiv cu 6,4%.

Date/Grafic: INS
Ilustrație: Dreamstime/LariBat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday