Mike Whitaker, directorul Administrației Federale pentru Aviație (FAA), a explicat că Boeing are autorizația de a produce 38 de aeronave 737 Max pe lună, însă producția reală este mult mai mică. El a afirmat că instituția nu va permite suplimentarea producției, până când compania nu va îmbunătăți “cultura de siguranță” și să rezolve problemele de calitate. A adăugat că administrația are la dispoziție “instrumentele necesare” pentru a trage Boeing la răspundere și că nu se va feri să le folosească.

Brian West, directorul financiar al constructorului de avioane, a declarat luna trecută că producția în prima jumătate a anului va fi sub 38 de unități, dar că va crește și se va apropia de acel plafon, spre finalul lui 2024.

Departamentul american de Justiție a deschis o anchetă în cazul porțiunii de fuselaj desprinse dintr-un avion 737 Max 9, chiar în timpul zborului. La final de februarie, Whitaker a transmis că Boeing trebuie să realizeze un plan amănunțit, în 90 de zile, pentru a aborda problemele, 

Competiția a reacționat la situația Boeing, mai exact șeful Airbus, care a afirmat că “nu este mulțumit de problemele concurentului său” și că “probleme companiei afectează imaginea întregii industrii aeriene”.

Sursă: Reuters

Foto: Richair | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday