Satelitul Queqiao-2, cu o greutate de 1,2 tone, a fost lansat împreună cu doi sateliți mai mici, Tiandu-1 și -2, de o rachetă Long March 8. Acesta va orbita în jurul Lunii și va transmite semnale către Chang’e-6, viitoarea misiune chineză care va fi lansată în luna mai, ce are ca scop studierea părții nevăzute a Lunii. 

China își propune ca până în 2040, Queqiao-2 să participe la alte două misiuni Chang’e și să devină parte a unei constelații de sateliți, care vor servi drept mijloc de comunicare pentru viitoarele misiuni lunare cu echipaj și pentru explorarea altor planete, precum Marte și Venus. Grupul de sateliți va oferi, de asemenea, suport pentru comunicații, navigație și teledetecție pentru stația de cercetare a Chinei, care va fi construită la polul sud al Lunii.

Queqiao-2 are o durată de viață de cel puțin opt ani și va prelua locul lui Queqiao-1, satelit lansat în 2018. În 2019, China a devenit prima și, deocamdată, singura țară care a trimis o misiune pe partea îndepărtată a Lunii. 

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday