Conferința de presă va începe miercuri la ora 12, iar la aceasta vor participa Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cătălin Cîrstoiu. Conform unui comunicat al PSD citat de News.ro, în cadrul evenimentului, Cîrstoiu va fi prezentat oficial ca fiind candidatul oficial al coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că Gabriela Firea va fi pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare şi, alături de Sebastian Burduja (PNL), va coordona campania electorală a lui Cîrstoiu.

La scurt timp după acest anunț, Gabriela Firea a avut o primă reacție, pe Facebook, în care a scris: “Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei. (…) Proiectul meu pentru Bucureşti s-ar fi numit “Orașul dorit de oameni” şi ar fi cuprins prioritățile pe care mi le transmit zilnic bucureștenii”.

În vârstă de 50 de ani, Cătălin Florin Cîrstoiu este profesor universitar doctor și medic ortoped, de opt ani decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, din București, iar din timpul pandemiei conduce și Spitalul Universitar de Urgență (în fruntea căruia a mai fost, ca director medical, timp de șapte ani, până în 2016). Tatăl său, Ion Cîrstoiu, a fost deputat de Argeș din partea PD și un apropiat al fostului președinte, Traian Băsescu. Acesta din urmă este, de altfel, și nașul de cununie al actualului candidat la Primăria Capitalei. Dar Cătălin Cîrstoiu nu a mai avut anterior activitate politică și nu a făcut parte din niciun partid.

Soția sa, medicul Monica Cîrstoiu, este șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie, tot la Spitalul Universitar de Urgență București.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday